top of page

Vad gör vi på svenska skolan?

När vi träffas har vi samling och vi pratar om svenska högtider, månadens namnsdagar, sjunger svenska sånger osv. Barnen har olika material att arbeta med beroende på kunskap och ålder. Varje gång finns en klassmamma eller klasspappa med som utöver biblioteket ansvarar för fruktstunden. Skolan vill sprida läslust och har svenska böcker för utlåning. Barnen uppmuntras till att läsa på egen hand och att dela med sig av sina läsupplevelser.

Vi uppmuntrar barnen till att prata svenska med varandra och att se fördelarna med att kunna prata svenska och hålla det svenska kulturarvet vid liv. Barnen trivs och tycker det är roligt att träffas i skolan och prata svenska med varandra och därmed utöka svenska kontakter utanför hemmets väggar.

original?tenant=vbu-digital

Samling med lek och sång

Plats och Tid

Svenska Skolan Indianapolis träffas söndagar mellan kl. 13.30-15.50 i kyrkan King of Glory Lutheran Church. 2201 E 106th Street Keystone Ave. Carmel, IN 46032, precis norr om Indianapolis.

Parkera bakom kyrkan vid lekplatsen och gå in bakdörren. Du ser en svensk flagga på dörren. 

Vill du vara med?

För att vara med i Svenska Skolan Indianapolis krävs att svenska språket är levande i hemmet och att en av föräldrarna är svensktalande och svensk medborgare. Kom gärna och hälsa på för att se om det är rätt för ditt barn!

Anmälan

Svenska Skolan Indianapolis tar emot anmälningar inför skolåret 2019/2020! Avgift:

$75 för ett barn i Förskolegruppen, $150 för ett barn i Grupp 1-3, Maxavgift $250/familj. Ladda ner anmälningsblanketten genom att klicka här. Skriv en check utställd på "Swedish school of Indianapolis" och ta med till skolan eller skicka till vår kassör.

HÖR GÄRNA AV DIG TILL OSS MED FRÅGOR OCH SYNPUNKTER!

Vår e-post adress: swedishschoolindy@gmail.com

bottom of page